Hvornår skal jeg vælge en kassekredit?

En kassekredit er blot en af de mange forskellige lånemuligheder, der er på det danske marked. Ud over kassekreditten kan også nævnes et banklån, SMS lån og et SU-lån. Alle sammen har hver sine fordele og ulemper. Hvad er en kassekredit, og hvornår kan den give mening at have? Det får du svar på her i artiklen.

En kassekredit – hvad er det?

En kassekredit får du for det meste gennem din bank. En kassekredit kan ses som et ekstra beløb, som du løbende kan låne og betale af på. Har du for eksempel en kassekredit på 10.000 kroner, vil du kunne lade din konto gå 10.000 i minus. Du skal dog betale renter, når din konto er i minus. Hvordan renterne er skruet sammen kommer meget an på, om det er bank eller et online lånefirma. En kassekredit kan du altså blive ved med at have uden reelt set at bruge den og betale renter.

Hvornår er en kassekredit en dårlig idé?

Det kræver disciplin at styre en kassekredit. Begynder du at være i overtræk for tit, er det, at det hurtigt kan blive dyrt for dig. Det bør ikke blive set som en slags sovepude, hvor du altid lige kan trække over. Så er det, at du kan få et usundt forhold til en kassekredit.

Hvornår giver det mening med en kassekredit?

Skal du bruge pengene hurtigt, bør du overveje en kassekredit. Der er nemlig ikke nogle regler for, hvor hurtigt du kan få aktiveret kassekreditten. Ved et SMS lån går der ofte op til 48 timer på grund af en regelstramning fra regeringen. En kassekredit er også fin, hvis du gerne vil have lidt ekstra økonomisk sikkerhed. Det kan være, hvis du gerne vil være sikret mod uforudsete udgifter. En kassekredit bliver også brugt flittigt af virksomheder. Den giver mulighed for at kunne trække, hvis nu der skal investeres i et varelager, som allerede er solgt og blot skal ekspederes.

SMS lån og kassekredit – hvad er forskellen?

Hvad er forskellen egentlig på en kassekredit og et SMS lån? Den er tilstede. En kassekredit er et løbende lån, hvor et SMS lån er et ”engangslån”. Fælles for dem er dog, at renten er relativt høj. SMS lånet har en løbetid, hvor kassekreditten principielt set kan vare for evigt, hvis du altså er i stand til administrere den. Uanset hvilken låneform du vælger, bør du altid sikre dig, at du ikke betaler alt for meget i gebyrer og renter. Der kan være gode besparelser at hente, hvis du sammenligner priserne.